GOSSIP

Βίντεο: Η Δέσποινα Βανδή δίνει συνταγή για Πασχαλινά τσουρέκια

Ανέβασε βίντεο με τη συνταγή και τις συμβουλές της

Η Δέσποινα Βανδή, είναι από τις κυρίες της showbiz που φτιάχνει πρώτη γλυκά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα και μάλιστα μοιράζεται αυτές τις στιγμές στην κουζίνα με τους διαδικτυακούς της φίλους, ανεβάζοντας φωτογραφίες στα social media.

Έτσι και φέτος, η τραγουδίστρια, μπήκε στην κουζίνα κι έφτιαξε λαχταριστά πασχαλινά τσουρέκια. Σήμερα ανέβασε ένα βίντεο με τη συνταγή και τις συμβουλές της και φυσικά έγινε… χαμός στο Instagram.

Δείτε το βίντεο: 

Συνταγή για υπέροχα τσουρέκια!Οπως σας το υποσχέθηκα! Υλικά 6 αυγά 180 γρ.μαγια 2 1/2 κιλά αλευρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 φλ χλιαρό νερο 300γρ βούτυρο αιγοπρόβειο 750 ζάχαρη 600 γρ γάλα 1 φακελάκι μαχλέπι 1 φακελάκι κακουλε 5-6 κομματάκια μαστίχας 1/2 κγ αλάτι Ξύσμα από 1 πορτοκαλι Εκτέλεση Ετοιμάζουμε το προζυμι.Νερο μαγιά και 1/2 κιλό αλεύρι! Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά! Όση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει εγώ παράλληλα κάνω τα παρακάτω! Λιώνω του βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη.Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω!Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό!Ετσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη-αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη! Ρίχνω περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση.Πανω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι το ξύσμα το μαχλέπι το κακουλε και τη μαστίχα την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδι και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη! Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι!Τρελαινομαι με τις πρώτες αυτές μυρωδιές! Όταν το προζύμι είναι έτοιμο ρίχνετε το μείγμα γαλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλωντας το (δε μπορώ αλλιώς να σας το περιγράψω) να το διαλύσετε όσο γίνεται! Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε!Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε!😂 Τότε ρίχνετε λίγο λίγο το λιωμένο αγνό βούτυρο στα χέρια σας και συνεχίζετε την προσπάθεια!Θα δείτε στο τέλος ποσο ωραίο γίνεται!Σα μωρό! Σκεπάζετε με βρεγμένες πετσέτες και τυλίγετε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος!Μην είναι κανένα παράθυρο ανοιχτό δίπλα!😂 Το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα! Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθετε τα τσουρέκια σας-μην αλευρώσετε τον πάγκο! Τα βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω! Τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε για 25′ -έχετε προθερμανει το φούρνο εννοείται- στους 175 βαθμούς!Αναλογως βέβαια πάντα με το φούρνο σας! Καλή επιτυχία! Καλό Πάσχα!❤❤

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Despina Vandi (@desp1navandi) στις

source

Ενημερωθείτε για τα νέα crazy άρθρα πατώντας στην σελίδα μας στο Facebook!

Shares

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας συμφωνείτε με τη χρήση των εν λόγω cookies. Περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. We consider continuing navigation as cookie acceptation. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Κλείσιμο

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ:
10 Σημάδια-Καμπανάκια που δείχνουν ότι το Σώμα σας είναι Γεμάτο Παράσιτα. Δείτε ΠΩΣ θα απαλλαγείτε από αυτά!

Χρησιμοποιεί τα θρεπτικά συστατικά του σώματος και ως εκ τούτου προκαλεί ζημιά σε ολόκληρο τον...

Close